12.-14.3. NABÍDKA PRODEJE S SEBOU A ROZVOZU

Vážení přátelé,   
   jsme opět tu, abychom Vám představili nabídku prvního březnového víkendu pátek 5. až neděle 7.3.2021.
    Budeme rádi, když si z ní vyberete a budeme se tak těšit na viděnou. I když jen při předání.
    Tak pojďme na to!

     

Výdejní okénko bude otevřeno:
Pátek 12.3. 16.00 - 19.00hod.
Sobota 13.3. 11.00 - 15.00hod.
Neděle 14.3.  11.00 - 15.00hod.
 

ZPŮSOB OBJEDNÁNÍ
    Abyste nemuseli na místě čekat na přípravu, doporučujeme včasnou objednávku těmito možnostmi:
1. Tel:549427001, event. 603220247
2. E-mailem na info@hostinecuvlachu.cz
3. Na stránce Vyzvednisi.cz


 
PRODEJ PŘES OKÉNKO S SEBOU

    Vyzvednutí bude probíhat přes vchod na terasu. Nenoste si na to žádné nádobí ani krabičky. Vše vám připravíme a zabalíme. Prosíme o dodržení aktuálních hygienických opatření. Ochranné roušky  přes obličej jsou nezbytností. Platba je možná hotovostí nebo stravenkami.

ROZVOZ
    Ve výše uvedené časy též bude probíhat i rozvoz vybraných pokrmů. Standardně vozíme do Tišnova, Železného, Hradčan, Předklášteří, Rohozce a Unína. Ostatní obce dle tel. domluvy.  Minimální výše objednávky pro rozvoz je 500,-Kč. Platba při převzetí je možná hotovostí nebo stravenkami.
 
 

ČERSTVĚ PŘIPRAVENÉ POKRMY

150g  Kuřecí kousky v sýrovém těstíčku s vařenými bramborami a tatarskou omáčkou - 165,-
130g  Filety ze pstruha v mandlové krustě s vídeňským bramborovým salátem - 175,-
200g  Filetovaná vepřová panenka plněná sušenými rajčaty s dijonskou omáčkou a šťouchanými
           bramborami s jarní cibulkou - 255,-
150g  Vepřové výpečky s moravským zelím a restovanými bramborovými knedlíky - 159,-
130g  Bramborová placka s tvarůžky a česnekovým dipem - 145,-
150g  Plněná bramborová placka pečeným masem a bílým zelím - 155,-

 

PEČENÁ KOLENA A ŽEBÍRKA   

 K dispozici budou taktéž tradiční, čerstvě upečená vepřová kolena a žebírka (u těch při objednávce dejte vědět, zda máme připravit menší porci 300g nebo větší porci 500g).

  
 
KACHNÍ RILLETTES

 
    Rillettes je francouzská specialita, která lze připravovat z různých druhů mas a my jsme zvolili kachní. Recept pochází z oblasti Touraine ve střední Francii, první zmínka pochází dokonce až z roku 1480.
Nejedná se o paštiku ani paté, spíše o delikatesní pomazánku, která v sobě nezapře chuť kachního masa, použitého koření a kvalitního vermutu.
    Připraven je pouze velmi omezený počet skleniček, tak kdo chcete vyzkoušet, neváhejte ;)
200g - 120,-Kč
 
ZAVAŘENÉ POKRMY
 
PLÍČKA NA SMETANĚ
    Proslulý vídeňský kuchař a restauratér Ewald Plachutt a autor kuchařek Christoph Wagner svorně tvrdí, že plíčka pocházejí ze židovské kuchyně. Zažito ovšem je, že se jedná o recept rakouský byť u nás velmi starý a rozšířený. O tom, jestli jsou plíčka víc česká, rakouská nebo židovská ale asi nebude nikdy jasno. My Vám představujeme verzi naši. Nejlepším doprovodem budiž houskový knedlík. A věříme, že bude chutnat!

Dvě velikosti:
340g - 99,-Kč  /  680g - 175,-Kč

 

HOVĚZÍ RAGÚ S LESNÍMI HOUBAMI
    Ragú (francouzsky ragoût) je pokrm z nakrájeného dušeného masa a podává se s hustou pikantní omáčkou, která je výsledkem pomalého dušení. Pokrm je poprvé zmiňován v roce 1642 a její název pochází z francouzštiny, slovo „ragoûter“ lze přeložit jako povzbudit či nadchnout chuť. Tak doufáme, že i naše ragú Vás povzbudí či nadchne chutí!

Dvě velikosti:
340g - 125,-Kč  /  680g - 199,-Kč

 

HOVĚZÍ LÍČKA NA ČERVENÉM VÍNĚ
    Líčka jsou nejnamáhanější sval u přežvýkavců. Proto se při jejich přípravě nesmí spěchat. Kdo ale má tu trpělivost a ví jak na to, ten si pochutná. My jsme tu trpělivost vzali na sebe a připravili jsme vám hovězí líčka na kořenové zelenině a červeném víně i v zavařené variantě, kterou si můžete rozdělat kdykoliv. Nejlepším doprovodem bývá jemná bramborová kaše. A k dokonalému zážitku sI otevřete výraznější červené víno, které zrálo na sudu.

340g - 125,-Kč

 
 
 
 
VEPŘOVÁ JÁTRA NA CIBULCE
    Klasický pokrm z vepřových (ale může být i z kuřecích) jater, který se z jídelníčků pomalu vytrácí. My si myslíme, že tam ale má mít stále své místo. Kdysi byla játra nedostatkovým, až podpultovým zbožím. Nyní jsou k dostání v každém řeznictví a navíc obsahují spoustu vitamínů zejména ze skupiny B a taktéž železo, zinek, měď a chrom!
350g - 99,-Kč
 
 

 
POLÉVKY
 

ZABÍJAČKOVÁ POLÉVKA BÍLÁ S KROUPAMI
    Tu asi netřeba popisovat. Silný vývar s masem, zeleninou, majoránkou, česnekem a hlavně kroupami. Spousta přírodního kolagenu! ;)
340g - 62,-Kč
 

 

 

RAJČATOVÁ POLÉVKA S BAZALKOU
Nikoliv rajská, ale rajčatová, připravená z drcených rajčat. Lehce pikantní po česneku a vonící čerstvou bazalkou. Hodí se k ní italská ciabatta nebo parmazánová tyčinka.
Dvě velikosti:
340g - 62,-Kč  /  640g - 99,-Kč

 

 

 

HOTOVÁ JÍDLA

PEČENÁ VEPŘOVÁ KOLENA A ŽEBÍRKA
Abyste si mohli naše pečené koleno a žebírka dát kdykoliv, připravili jsme Vám je jako zavařené ve vlastní šťávě!
     Na větší kusy nakrájené naše tradiční upečené koleno i s kůžičkou a prolité tolik oblíbeným výpekem. Následně zavíčkováno a nadvakrát zavařeno. Na samotný závěr celého procesu olepeno amatérskou etiketou (aby lákal spíš obsah, než obal :) )
     Dvě velikosti: 300g - 109,-Kč  /  500g - 169,-Kč

 

 

 

    U žeber postup téměř stejný, jen jsme z nich odstranili kosti. Ani u jednoho žádné přídavky, aditiva, éčka, stabilizátory a podobné zhůvěřilosti. Prostě speciality, jak jste na ně zvyklí u nás.
    Dvě velikosti: 300g - 119,-Kč  /  500g - 195,-Kč

 

 

 

SEGEDÍNSKÝ GULÁŠ
    Správný maďarský název je Székely gulyás. Na svědomí jej má jistý archivář József Székely, který v 19.stol. v tehdejší Pešti rád chodil do restaurace Arany Ökör. Když jednou přišel pozdě, v kuchyni již byly jen zbytky vepřového pörköltu (Sertéspörkölt) a zelné polévky zahuštěné smetanou (Korhelyleves). Vyžádal si tedy, ať tyto zbytky smíchají a Székelymu náramně chutnalo. Maďarský básník Sándor Petröfi, který do této restaurace chodil též, si tento pokrm také objednal a napsal o něm báseň, která obletěla Evropu a sláva této novinky byla na světě.
    My jej nazýváme "po česku", abychom Vás nemátli  :)
    340g - 99,-Kč



MASOVÉ KULIČKY V RAJSKÉ OMÁČCE
    K masovým kuličkám s rajskou omáčkou se bohužel žádná historie neváže. Ale pokud máte rádi plněný paprikový lusk, je tento pokrm velmi podobnou verzí, jen bez paprikového lusku. Opět zavařené, abyste si jej mohli dát kdykoliv.
    Dvě velikosti: 370g - 99,-Kč  /  650g - 169,-Kč

 

 

 

JELENÍ GULÁŠ
    Název vychází z maďarského "gulyás" - tak se říkalo pastevcům, kteří hlídali stáda koní na maďarských pláních. Ti si vařili v kotlíku nad ohněm pokrmy z masa a zeleniny, což se ovšem více podobalo polévce. Naše podoba guláše, jak jsme na něj zvyklí, je něco mezi maďarským Pörköltem a Paprikásem.
     My jsme Vám jej připravili z jeleního masa jako zvěřinový. Lehce pikantní, ale tak aby byla cítit chuť zvěřiny. 
     Dvě velikosti: 350g - 135,-Kč  /  640g - 199,-Kč

 

 

NÁPOJE     

NÁŠ BEZOVÝ, MÁTOVÝ A LEVANDULOVÝ SIRUP
    Naše sirupy, ze kterých u nás děláme domácí limonády!
V nabídce bezová a levandulová ve skleněných lahvích 0,75l
 
 
 
 
 
 
 
 
PIVO
    V nabídce budeme mít i pivo z Tišnovského pivovaru Květnice v 1l PET lahvích a to:
Polotmavý ležák 11st. - 67,-
    Nižší stupeň prokvašení a lehce snížená dávka chmele dává více vyniknout sladovému tělu s jemně karamelovými podtóny a příchutí pražených oříšků.
Světlý ležák 12st. - 75,-
    "Plnotučný" světlý ležák, jehož plnější tělo se snoubí s vyšší hořkostí a výrazným chmelovým aroma.
IPA svrchně kvašená 14st. - 93,-
    Svrchně kvašený pivní speciál.
 
 

VÍNO Z NAŠÍ NABÍDKY
Vybírat můžete z aktualizovaného ceníku, který naleznete na tomto odkazu.
Kompletní sortiment taktéž můžete vybírat ke svým objednávkám na portálu Vyzvednisi.cz
NOVINKA - nakupovat vína můžete nově přes nový e-shop OBCHOD-MIKWINE.CZ!

 

KÁVA
    K zakoupení z tišnovské pražírny NILAJA budou u nás čtyři druhy, balené pro 250g v cenách, jako byste je koupili přímo v pražírně. K dostání bude při návštěvě našeho okénka přímo, nebo si je budete moci přidat k objednávce na naší stránce Vyzvednisi.cz.

 

NAJDETE NÁS TÉŽ NA:

                

  TOPlist NAVRCHOLU.cz

NEWSLETTER

Chcete mít přehled o tom co chystáme, co máme v nabídce a co je u nás nového?
Odběr novinek na Váš e-mail.