19.-21.3. NABÍDKA PRODEJE S SEBOU A ROZVOZU
Vážení přátelé,
jsme opět tu, abychom Vám představili nabídku dalšího březnového víkendu pátek 19. až neděle 21.3.2021.
V tomto týdnu týdnu to už je tři měsíce, co máme zavřeno v zatím posledním omezení provozu. Naštěstí s Vámi můžeme být v kontaktu alespoň přes výdejní okénko a rozvoz. Nesmírně si vážíme toho, že na nás nezapomínáte a každá Vaše objednávka nám pomáhá držet hlavu nad vodou. Je to těžké, namáhavé a zejména už dlouhé. A věříme, že nejen pro nás. Neházíme ovšem flintu do žita a historie našeho hostince ukazuje, že se v minulosti musel poprat i jinými nepříjemnostmi, které byly možná horší a trvaly i déle: první světovou válku, druhou světovou válku, následné znárodnění, po revoluci opět postavení se na nohy... A tyto ohledy zpět nám vždy dodají sílu bojovat. A věříme, že s Vaší pomocí i toto období zvládneme!
Budeme rádi, když si z ní vyberete a budeme se tak těšit na viděnou. I když jen při předání. Tak pojďme na to!
Výdejní okénko bude otevřeno:
ZPŮSOB OBJEDNÁNÍ
Abyste nemuseli na místě čekat na přípravu, doporučujeme včasnou objednávku těmito možnostmi:
1. Tel:549427001, event. 603220247
2. E-mailem na info@hostinecuvlachu.cz
3. Na stránce Vyzvednisi.cz
|
![]() |
Vyzvednutí bude probíhat přes vchod na terasu. Nenoste si na to žádné nádobí ani krabičky. Vše vám připravíme a zabalíme. Prosíme o dodržení aktuálních hygienických opatření. Ochranné roušky přes obličej jsou nezbytností. Platba je možná hotovostí nebo stravenkami.
Ve výše uvedené časy též bude probíhat i rozvoz vybraných pokrmů. Standardně vozíme do Tišnova, Železného, Hradčan, Předklášteří, Rohozce a Unína. Ostatní obce dle tel. domluvy. Minimální výše objednávky pro rozvoz je 500,-Kč. Platba při převzetí je možná hotovostí nebo stravenkami.
ČERSTVĚ PŘIPRAVENÉ POKRMY
150g Kuřecí soté s kari rýží - 169,-
150g Hovězí líčka na červeném víně s jemnou bramborovou kaší - 175,-
200g Kuřecí steak se sušenými rajčaty, mozzarellou a pečenou bramborou - 185,-
¼ Pečená kachní čtvrtka na medu a pomerančích s červeným zelím a houskovým a
restovaným bramborovým knedlíkem - 189,-
130g Bramborová placka s tvarůžky a česnekovým dipem - 145,-
150g Plněná bramborová placka pečeným masem a bílým zelím - 155,-
PEČENÁ KOLENA A ŽEBÍRKA
K dispozici budou taktéž tradiční, čerstvě upečená vepřová kolena a žebírka (u těch při objednávce dejte vědět, zda máme připravit menší porci 300g nebo větší porci 500g).
Kdo by neznal tlačenku! Klasika všech zabíjaček! Dovolíme si ji pro Vás připravit podle tradičního receptu 1kg "šrůtkách" a pouze ve velmi omezeném, jak se moderně říká - limitovaném - množství. Cena 195,-Kč/ks.
Rillettes je francouzská specialita, která lze připravovat z různých druhů mas a my jsme zvolili kachní. Recept pochází z oblasti Touraine ve střední Francii, první zmínka pochází dokonce až z roku 1480.
Nejedná se o paštiku ani paté, spíše o delikatesní pomazánku, která v sobě nezapře chuť kachního masa, použitého koření a kvalitního vermutu. Připraven je pouze velmi omezený počet skleniček, tak kdo chcete vyzkoušet, neváhejte ;) 200g - 120,-Kč
POLÉVKY
ZABÍJAČKOVÁ POLÉVKA BÍLÁ S KROUPAMI
Tu asi netřeba popisovat. Silný vývar s masem, zeleninou, majoránkou, česnekem a hlavně kroupami. Spousta přírodního kolagenu! ;)
Dvě velikosti:
340g - 59,-Kč / 640g - 105,-Kč
RAJČATOVÁ POLÉVKA S BAZALKOU
Nikoliv rajská, ale rajčatová, připravená z drcených rajčat. Lehce pikantní po česneku a vonící čerstvou bazalkou. Hodí se k ní italská ciabatta nebo parmazánová tyčinka.
Dvě velikosti:
340g - 59,-Kč / 640g - 105,-Kč
ZELNÁ POLÉVKA S KLOBÁSKOU
Naše tradiční zelná polévka s klobáskou, jakou znáte např. z populární akce "novoroční zelňačka". Tato polévka se dělá v celé střední a východní Evropě a všude se setkáte s místními názvy: na Slovensku kapustnica, v Rusku Šči, v Německu Kohlsuppe/Krautsuppe, v Polsku kapuśniak, kwaśnica atd. Správná zelňačka by měla být tak hustá, že by "po ní měla kočka přejít". A to ta naše je!
Dvě velikosti:
340g - 59,-Kč / 640g - 105,-Kč
HOTOVÁ JÍDLA
PEČENÁ VEPŘOVÁ KOLENA A ŽEBÍRKA
Abyste si mohli naše pečené koleno a žebírka dát kdykoliv, připravili jsme Vám je jako zavařené ve vlastní šťávě!
Na větší kusy nakrájené naše tradiční upečené koleno i s kůžičkou a prolité tolik oblíbeným výpekem. Následně zavíčkováno a nadvakrát zavařeno. Na samotný závěr celého procesu olepeno amatérskou etiketou (aby lákal spíš obsah, než obal :) )
Dvě velikosti: 300g - 109,-Kč / 500g - 169,-Kč
U žeber postup téměř stejný, jen jsme z nich odstranili kosti. Ani u jednoho žádné přídavky, aditiva, éčka, stabilizátory a podobné zhůvěřilosti. Prostě speciality, jak jste na ně zvyklí u nás.
Dvě velikosti: 300g - 119,-Kč / 500g - 195,-Kč
VEPŘOVÉ VÝPEČKY
Kdo by toto klasické jídlo neznal? Poprvé jsme zkusili zavařit dvě ingredience, které se na talíř dávají zvlášť. Maso a zelí. A musíme říct, že se povedlo. Můžete tak u nás zakoupit další pokrm, ke kterému stačí mít doma houskový knedlík a jídlo máte připraveno. Vzhledem k velikosti porce je k dispozici pouze jedna varianta, a to ve velké sklenici jedna porce. Aby bylo všeho dost! :)
400g - 95,-Kč
SEGEDÍNSKÝ GULÁŠ
Správný maďarský název je Székely gulyás. Na svědomí jej má jistý archivář József Székely, který v 19.stol. v tehdejší Pešti rád chodil do restaurace Arany Ökör. Když jednou přišel pozdě, v kuchyni již byly jen zbytky vepřového pörköltu (Sertéspörkölt) a zelné polévky zahuštěné smetanou (Korhelyleves). Vyžádal si tedy, ať tyto zbytky smíchají a Székelymu náramně chutnalo. Maďarský básník Sándor Petröfi, který do této restaurace chodil též, si tento pokrm také objednal a napsal o něm báseň, která obletěla Evropu a sláva této novinky byla na světě.
My jej nazýváme "po česku", abychom Vás nemátli :)
340g - 95,-Kč
MASOVÉ KULIČKY V RAJSKÉ OMÁČCE
K masovým kuličkám s rajskou omáčkou se bohužel žádná historie neváže. Ale pokud máte rádi plněný paprikový lusk, je tento pokrm velmi podobnou verzí, jen bez paprikového lusku. Opět zavařené, abyste si jej mohli dát kdykoliv.
Dvě velikosti: 370g - 95,-Kč / 650g - 165,-Kč
JELENÍ GULÁŠ
Název vychází z maďarského "gulyás" - tak se říkalo pastevcům, kteří hlídali stáda koní na maďarských pláních. Ti si vařili v kotlíku nad ohněm pokrmy z masa a zeleniny, což se ovšem více podobalo polévce. Naše podoba guláše, jak jsme na něj zvyklí, je něco mezi maďarským Pörköltem a Paprikásem.
My jsme Vám jej připravili z jeleního masa jako zvěřinový. Lehce pikantní, ale tak aby byla cítit chuť zvěřiny.
Dvě velikosti: 350g - 119,-Kč / 640g - 185,-Kč

Dvě velikosti:
340g - 95,-Kč / 680g - 165,-Kč

Dvě velikosti:
340g - 119,-Kč / 680g - 185,-Kč

340g - 119,-Kč

350g - 95,-Kč
NÁPOJE
V nabídce bezová a levandulová ve skleněných lahvích 0,75l

Nižší stupeň prokvašení a lehce snížená dávka chmele dává více vyniknout sladovému tělu s jemně karamelovými podtóny a příchutí pražených oříšků.
"Plnotučný" světlý ležák, jehož plnější tělo se snoubí s vyšší hořkostí a výrazným chmelovým aroma.
Svrchně kvašený pivní speciál.

VÍNO Z NAŠÍ NABÍDKY
Vybírat můžete z aktualizovaného ceníku, který naleznete na tomto odkazu.
Kompletní sortiment taktéž můžete vybírat ke svým objednávkám na portálu Vyzvednisi.cz
NOVINKA - nakupovat vína můžete nově přes nový e-shop OBCHOD-MIKWINE.CZ!