PŘEDSTAVUJEME PIVA V NABÍDCE - HOŘKÁ 11 Z PIVOVARU ČERNÁ HORA

     S Pivovarem Černá Hora už nás pojí neuvěřitelné, 121 let dlouhé partnerství!

     Když František Vlach v roce 1902 otevíral Hostinec U Vlachů, uzavřel smlouvu o odběru piva právě s černohorským pivovarem. Zda-li si nechal vozit pivo přímo z Černé Hory nebo z klášterních prostor v Předklášteří, který si na počátku 20. století pronajali vlastníci černohorského pivovaru a učinili z něj svou pobočku, se již nedozvíme. Zejména v dobách Jednoty, se muselo brávat i ze Starobrna. Ale Pivovar Černá Hora, byl v nabídce pořád zastoupen. A tak tomu je i v dnešních dnech.

     Doba se samozřejmě změnila a Pivovar Černá Hora nyní spadá do uskupení pivovarů Lobkowicz. To ovšem skýtá i výhody a rozšiřuje nabídku portfolia.

     Dovolte, abychom Vám nyní představili aktuálního zástupce piva stálé nabídce, na kterém si můžete u nás pochutnat. Tím je černohorská Hořká 11, která je vařena na původní stupňovitost 11,2 % hm, chmelí se na 3 x s kombinací žateckých chmelů a odrůdy chmele Agnus, která dává pivu vysokou hořkost. U Hořká 11 byl po interních i externích testech piva zvolen pro tento ležák ideálních 35 IBU, které zaručují intenzivní ale příjemnou hořkost piva. Obsah alkoholu 4,5 % obj. odpovídá středně prokvašeným ležákům a zachovává pivu přímenou sladovou plnost.

     Pivo se od dob Františka Vlacha a Rolnické akciové společnosti pivovarní a sladovní v Černé Hoře určitě změnilo, ale partnerství v současné generaci zůstává!

NAJDETE NÁS TÉŽ NA:

               

   NAVRCHOLU.cz

NEWSLETTER

Chcete mít přehled o tom co chystáme, co máme v nabídce a co je u nás nového?
Odběr novinek na Váš e-mail.